Ажурирана стратегија за дозирање на Ивермектин

„Врз основа на податоците од новите испитувања, научната соработка и размената на медицински докази со д-р Ендру Хил – виш научен соработник на Универзитетот во Ливерпул, ангажиран од UNITAID за истражувања за Светската здравствена организација (СЗО) – Алијанса од прв ред за грижа на критично болни од Ковид-19 (Front Line COVID-19 Critical Care Alliance – FLCCC) ја ажурираше својата стратегија за дозирање за ивермектин, клучна компонента на нашиот протокол I-Mask“, рече д-р Пјер Кори, претседател на FLCCC. „Промените влијаат на дозирањето за раното амбулантно лекување и протоколите за болничко лекување. Дозирањето за профилакса останува исто “.

Протоколите I-MASK+ v8 и MATH+ v7 на FLCCC може да ги најдете тука.

Извор: Front Line COVID-19 Critical Care Alliance 7-Jan-2021 3:05 PM EST