ССКЦ: ВИ БЛАГОДАРИМЕ

Самостојниот синдикат на клинички центар на фудбалерите и на стручниот штаб на фудбалската федерација на Македонија им ја честита победата над Грузија и пласманот на Европското првенство во фудбал во 2021 година.

Со големо срце, храброст, заедништво и верба  во себе докажавте дека и највисоко поставените цели и желби можат да станат реалност.

Со оваа голема победа не само што ги израдувавте граѓаните на Македонија во ова тешко време, туку им влеавте надеж и верба во подобра иднина.

Она што особено фасцинира во Вашата работа и пристап е посветеноста, сплотеноста, заедништвото и вербата во успех, без оглед на етничката, верска, партиска и било каква припадност во настапите за репрезентацијата на Македонија.

На овој начин на дело го покажувате единствениот можен начин за успешна работа на секоја институција во РС Македонија.

Заедништвото и сплотеноста на своите членови е едно од основните начела и во работата на ССКЦ.

Со овој историски успех, на членовите на ССКЦ, и на сите други вработени во јавните и приватните  здравствени установи во РС Македонија им дадовте дополнителен мотив и енергија да издржат и да ја добијат битката  со пандемијата со Ковид 19.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ.

ССКЦ   12.11.2020 год.