Канал 5 ТВ: НАСА објави снимки на јаглеродниот моноксид во атмосферата по пожарите во Амазонија НАСА објави загрижувачки податоци.

Сателитите на Американската агернција за истражување на вселената забележале страшни снимнки од испуштање на јаглероден моноксид во земјината атмосфера , како последица на пожарите во Амазонија.

Инаку, јаглеродниот моноксид, кој може да се шири далеку и да остане во атмосферата околу еден месец, игра значајна улога во климатските промени.

Извор: Канал 5 ТВ  25 август 2019, 17:27

Целиот текст прочитајте го тука