Канал 5 ТВ: Проф. Ана Глигиќ: Потребно е да се стега обрачот околу секое жариште и да се изолираат колку може побрзо

Дури да се бакнувавме и плукавме едни со други немаше да биде вака

Професорката Ана Глигиќ жената која во 1972 година го потврди првиот случај на Вариола вера во тогашна Југославија и како микробиолог го потврди првиот Марбург вирус ексклузивно во интервју за Канал 5 телевизија објаснува дека во Македонија мора веднаш да се реагира на кластерите нивно затворање и никаква дозвола за ширење од градовите каде има висок број на заразени во други градови.

Извор: Канал 5 ТВ  Мирјана Мирчевска Јовановиќ   05 јуни 2020, 15:38