Нетпрес: Пациенти претепале медицинска сестра и портир во Градска болница

Поради масовна тепачка која ја предизвикале насилници на повик од незадоволен пациент, скопската болница „Св. Наум Охридски“ била затворена до раните утрински часови.

Инцидентот се случил околу 02:00 часот по полноќ непосредно откако пациентот пристигнал во болницата со расекотина на раката, а потоа групата насилници започнала физичка пресметка со персоналот во болницата, докторката во паника избегала додека медицинската сестра и портирот биле претепани. По интервенцијата на полициската единица „Алфи“ алхохолизираните напаѓачи нападнале и еден полициски служвеник дознава Нетпрес од свој извори.

Извор: Нетпрес  

Целиот текст прочитајте го тука