Нова ТВ: НОВА дознава: Не постоел договор за јавно приватно партнерство со болницата на Митрев

Нејасно е како ќе се оперираат деца до една година таму, кога нема носител на дејност, односно Чадиковски е единствениот лиценциран детски кардиохирург во државата. Ваквата одлука на Филипче се коси со законската регулатива.

Како што е познато, од детска кардиохирургија при Клиниката за детска хирургија си замина тим од 11 вработени кој сега заедно со Чадиковски преговара за премин во друга приватна болница.

Извор: Нова ТВ Од: Менче Атанасова Точи 

Целиот текст прочитајте го тука