„Плус Инфо: Овој јули бил најтоплиот месец од 1880 година, од кога се мери температурата“

 

Изминатиот месец јули бил најтоплиот месец на Земјата од кога почнало мерењето на температурата во 1880 година, што е уште еден рекорд за кој научниците велат дека се должи на глобалното затоплување.

Целиот текст прочитајте го тука