Инбокс 7: Положани: Универзитетски Професор во Македонија зема 500 евра во Косово 1.400

Образовниот систем не е во најдобра ситуација. Сите показатели за пред универзитетското и Универзитетското образование ни се загрижувачки. Реформите на образованието не успејаа. Лошото образование во една држава ја уништува нејзината иднина. Македонија е земја со најниска финансиска подршка за образованието од БДП. За високото образование овие бројки се уште пониски.

Целосното интервју може да го погледнете тука 

Извор: Инбокс 7  Aug 6, 2019 12:37

Разговарал: Горан Лефков