СЗО: Изложеност на сонце или на температури повисоки од 25 степени НЕ спречува коронавирусна болест 19 (КОВИД-19)

Од досегашните докази, вирусот САРС-КоВ-19 може да се пренесе на сите пространства, вклучително и области со топло и влажно време.                                                                                          Земјите со топла клима објавија случаи на заболени од КОВИД-19, што значи дека може да се разболите од КОВИД-19, без оглед колку е сончево или топло времето.

Извор: СЗО