Хероите од Вухан

На достоинствен начин со почит и благодарност испратен медицинскиот тим од Вухан, кој со херојски напори ја совлада епидемијата со Ковид-19

Оваа слика е една од најубавите досега видени во битката со КОВИД 19.
Поздрав од силите на кинеската армија до медицинскиот  тим откако ја совлада епидемијата со КОВИД 19 во Вухан.

 

Ваквите моменти се најголемиот мотив и инспирација за здравствените работници да се чувствуваат горди на својата хумана професија, која ја избрале и на која и го посветиле својот живот.

 Извор: Adam Ramsey fb  Urogynecologist at Chicago Incontinence Center  18 March 2020