Author : admin

Јавни настапи

Јавна расправа за предложените измени и дополнувања на Законот за здравствената заштита

admin
Синдикатот на Клинички центри својата активност ја усмерува секаде каде што се засега по интересите, правата и статусот на здравствените работници и соработници. Во таа
Соопштенија и Настани

Алармантно – 45 000 пациенти во октомври не се појавиле на закажаниот преглед

admin
Само во месец октомври, околу 45 илјади пациенти не дошле на закажаниот термин, а неискористени останале вкупно 48,795 веќе закажани термини. Исто така, од почетокот
Соопштенија и Настани

Јавна пофалба од пациентите за “Дрим-Тимот” на клиниката за кожни болести

admin
Група пациенти од машкиот оддел на Клиниката за кожни болести при Клиничкиот центар во Скопје упатија јавна пофалба и благодарница до вкупниот персонал, на чело
Соопштенија и Настани

Извршени промени – пререгистрација на ССКЦ во регистарот на синдикатите во Министерството за труд и социјална политика

admin
Самостојниот синдикат на Клинички центри ја изврши својата пререгистрација во Регистарот на синдикатите во Министерството за труд и социјална политика. Со решение бр. 08-4715/2 од
Подржано од синдикатот

Алармантно – 45 000 пациенти во октомври не се појавиле на закажаниот преглед

admin
Само во месец октомври, околу 45 илјади пациенти не дошле на закажаниот термин, а неискористени останале вкупно 48,795 веќе закажани термини. Исто така, од почетокот
Подржано од синдикатот

Јавна пофалба од пациентите за “Дрим-Тимот” на клиниката за кожни болести

admin
Група пациенти од машкиот оддел на Клиниката за кожни болести при Клиничкиот центар во Скопје упатија јавна пофалба и благодарница до вкупниот персонал, на чело
Соопштенија и Настани

Бесплатни правни совети за членовите на Самостојниот синдикат на Клинички центри

admin
Поради потребата на членството од правна помош, Извршниот одбор ја потврди претходно донесената одлука на Советот на Самостојниот синдикат на Клинички центри за потпишување договор
Соопштенија и Настани

Лекарски совети на ТВ да не делат некомпетентни лица кои со билки лекуваат секакви болести

admin
Лекарската комора на Македонија и Комисијата за етички и правни прашања во врска со рекламирањето на здравствената дејност во јавноста констатира дека во последно време
Подржано од синдикатот

Лекарски совети на ТВ да не делат некомпетентни лица кои со билки лекуваат секакви болести

admin
Лекарската комора на Македонија и Комисијата за етички и правни прашања во врска со рекламирањето на здравствената дејност во јавноста констатира дека во последно време