Author : admin

новости

Руските универзитети ќе воведат дигитален систем за проценка на перформансите на студентите

admin
Од 2021 година, на неколку руски универзитети, успешноста на студентите ќе се проценува преку вештачка интелигенција (ВИ). Се претпоставува дека употребата на овој систем ќе
Програми на Влада

Програма за работа на Владата 2017-2020 Квалитетно здравство

admin
Владата на Република Македонија ќе има за цел изградба на достапен, квалитетен и долгорочно-финансиски одржлив систем на здравствена заштита, со граѓаните во центарот на здравствениот
Работник

Сојузот на синдикати на БиХ бара да се преземат мерки за да се сопре ислелувањето на младите

admin
Сојузот на самостојни синдикати на Босна и Херцеговина, по повод претстојниот Меѓународен ден на младите кои ќе се одржи на 12 август, повторно укажува на
Здравствена политика

Почна постапката за реновирање на 34 јавноздравствени установи во државата

admin
Министерството за здравство информира дека на ден 06.08.2019 година на Електронскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) почната е постапка за јавна набавка на градежно-занаетчиски услуги
Мислење Соопштенија и Настани

Мета.мк: Д-р Беговиќ: Добро е што новите гаражи ќе ја намалат цената за паркинг на Клинички

admin
Нова монтажна катна гаража ќе никне на местото на старата зграда на Клиниката за гинекологија, и уште една спроти Клиниката за трансфузиологија. Министерството за здравство
Соопштенија и Настани

Нова ТВ: НОВА дознава: Не постоел договор за јавно приватно партнерство со болницата на Митрев

admin
Не постои договор за јавно приватно партнерство меѓу Министерството за здравство и специјалната болница за кардиохирургија „Филип Втори“ иако здравствените власти проектот спектакуларно на прес-конференција
Соопштенија и Настани

Канал 5 ТВ: Филипче: Децата и натаму ќе се оперираат во клиниката „Жан Митрев“ на сметка на ФЗО

admin
Третманот на децата продолжува во клиничката болница „Жан Митрев“ без разлика дали тимот предводен од детскиот каридохирург Владимир Чадиковски останува во болницата или заминува, потврди
Aктуелно Соопштенија и Настани

Мета.мк: Проблемот со паркингот на Клинички ќе се решава со монтажни гаражи преку јавно-приватно партнерство

admin
Нова монтажна катна гаража ќе никне на местото на старата зграда на Клиниката за гинекологија, и уште една спроти Клиниката за трансфузиологија. Министерството за здравство