Author : sskc

Соопштенија и Настани

Rabotnik.com.mk: Неделков: Синдикати и порано се креирале поради некоја цел, но потоа згаснувале

sskc
Зголемувањето на платите во високото образование е под знак прашалник, поради настанатите повразни со формирање на новиот синдикат на јавните универзитети, рече Претседателот на Самостојниот
Соопштенија и Настани

Fakulteti.mk: НАкС: Трудовиот инспекторат утврди – синдикатите на универзитетите биле незаконски формирани

sskc
Целокупната комуникација, постапката и редоследот на активности во делот на основањето на синдикатот кај работодавците се одвивале преку службените е-адреси кај работодавецот, по директна инструкција
Соопштенија и Настани

СОНК: Разочарани сме од МОН – Во високото образование сеуште нема 10 посто покачување на платите

sskc
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура изразува незадолство од институциите поради неисполнувањето на договорот за зголемување на платите во високото образование за 10 проценти
Соопштенија и Настани

Синдикат на Клинички центар: Со сите сили ќе се спротивставиме на постапката за формирање нелегитимен синдикат

sskc
Почитуван, Министер за образование и наука, г-дине Арбер Адеми, на состанокот со претставниците на СОНК и Независниот академски синдикат – НАкС сте изјавиле дека „не
Соопштенија и Настани

Слободен печат: Од НАкС наведуваат дека не добиле поддршка ниту од УКИМ

sskc
Независниот академски синдикат (НАкС) соопшти дека му понудил на ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј”, Никола Јанкуловски да му бидат ставени на располагање резултатите
Мислење Соопштенија и Настани

Ако.мк: Попсимонова: На високото образование му фали срце, а ректорот Јанкуловски сака да го спаси со лоботомија

sskc
Почитуван Ректоре, Јас сум Гордана Попсимонова, вработена на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје како редовен професор. Член сум на Независниот академски синдикат (НАкС)
Мислење

MakPress: Јанкуловски: Обвинувањата за притисоци во врска со формирање синдикат се неосновани

sskc
Една од моите обврски како ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје е да водам грижа за материјално-финансиската состојба на сите вработени на
Соопштенија и Настани

Rabotnik.com.mk.: Неделков: Ќе поднесеме кривични пријави до организаторите на синдикатот на УКИМ

sskc
Ќе поднесеме кривични пријави до оние коишто го иницираат и организираат синдикатот на универзитети, рече на денешната прес – конференција по завршувањето на Економско –
Мислење

Работодавачите на универзитетите да си формираат организација на работодавачи, а не синдикат

sskc
Досега не сум слушнал некаде во некоја држава од Европската унија кон која се стреми и Македонија, работодавач да формира свој синдикат. Кај нас ова
Соопштенија и Настани

24 Инфо: НАкС: Презедовме правни чекори, министерот Адеми не изманипулира

sskc
Независниот академски синдикат (НАкС) соопшти дека презел правни чекори за спречување на, како што наведува, „грубиот и безобразен упад во синдикалното организирање на вработените во