Author : sskc

Соопштенија и Настани

Civilmedia.mk: Најчевска: Упадот во синдикалното организирање негативно ќе влијае во процесите на пристапување кон ЕУ

sskc
„Донесено е решение за покачување на платите во високото образование за 10%, тоа е влезено во буџетот и, одеднаш, министерот за образование утврдува дека не
Соопштенија и Настани

Fakulteti.mk: НАкС до УКИМ: Не притискајте со колективниот договор, спремни сме да излеземе на улица

sskc
Ако ректорите на јавните универзитети се обидат по секоја цена да потпишат колективен договор за вработените во високото образование кој исклучиво се однесува на зголемување
Соопштенија и Настани

Канал 5 ТВ: НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

sskc
Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани
Соопштенија и Настани

Нова ТВ: НАкС и СОНК ќе се здружат, утре средба во МОН

sskc
Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е
Мислење

Љубомир Цуцуловски: За месарите и „нивните клиенти“

sskc
Покренатата инцијатива да се формираат синдикати од страна на работодавачите/газдите (во случајов, од УКИМ и неговите единици), заедно со соодветното министерство (во случајов, Министерството за
Соопштенија и Настани

ССКЦ: Ректорот погрешно толкува одредба- ќе разговораме само со Министерот за образование

sskc
За Синдикатот на Клинички центар неоснована е изјавата на Ректорот на УКИМ, во која укажува дека членот 220 од Законот за работните односи дозволува формирање
Мислење Соопштенија и Настани

MakPress.mk: Јанкуловски: Формирање на синдикат универзитетите не е спротивно со ниеден закон

sskc
Формирањето на синдикална организација на универзитетите не е спротивно со ниеден закон. Тоа го дозволува и член 220 од Законот за работни односи и неосновани
Соопштенија и Настани

Канал 5 ТВ: Синдикатот на Клинички центар категорично се спротивставува на покренатата иницијатива за формирање на Синдикат на УКИМ, Скопје

sskc
Во електронскиот допис со работен наслов „Основање синдикат на УКИМ” генералниот секретар на УКИМ во прилог доставува документација поврзана со иницијативата, односно барањата на Министерството
Соопштенија и Настани

Mkd mk.: Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

sskc
  Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските