Author : sskc

Соопштенија Соопштенија и Настани

Владата да ја реализира ветената програма

sskc
Г-дине Премиер, г-дине Министер за здравство, да Ве потсетиме дека ветивте основна плата на доктор специјалист во терциерно здравство од минимум 100.000,00 денари и двојно
Aктуелно Соопштенија и Настани

Работник.мк: Реализирана тридневдната синдикална школа на здравствените работници

sskc
Успешно реализирана тридневна синдикална школа на здравствените работници. Предизвикот да се задржи вниманието на 200-тина здравствени работници е мотивација, задоволство и поттик за долготрајна соработка
новости

Нов бран на протести против климатските промени

sskc
Новиот бран на светски протести против климатските промени, инспирирани од страна од Грета Тунберг, започна денска. Илјадници на ученици учествува во протестот проти климатските промени
Aктуелно

Мета.мк: Ова се законските измени за администрацијата што се очекува да бидат усвоени

sskc
До крајот на оваа година или почетокот на 2020 година, граѓаните ќе можат да видат видливи резултати од проектот за реорганизација и оптимизација на јавната
Работник

Германските компании масовно воведуваат скратено работно време

sskc
Скратеното работно време е се поприсутно во германските компании од секторот индустрија, покажуваат резултатите на истражувањето на минхенскиот институт ИФО. Во производниот сектор 5,5 отсто
Aктуелно Соопштенија и Настани

Беговиќ: Да има обезбедување и видео надзор во сите здравствени установи

sskc
Да се воспостави ефикасен систем за заштита на лекарите (физичко обезбедување и видео надзор) во сите здравствени установи, граѓаните да се едуцираат за улогата, влијанието