Author : sskc

Uncategorized

Првичните резултати на студијата на Gilead сугерираат дека пациентите реагираат на третманот со антивирусниот лек Ремдесивир

sskc
Универзитетската болница во Чикаго која лекува тешки пациенти со Ковид-19 со антивирусниот лек Ремдесивир на Gilead Sciences во клиничко испитување кое внимателно се следи, забележува
Uncategorized

Слободен печат: Лекарите невнимателни со опремата или Жарко Караџовски со изјавите?

sskc
Епидемиологот доктор Жарко Караџовски вчера рече дека дел од медицинскиот персонал во земјава се заразил со коронавирусот зашто неправилно ракувал со заштитната опрема. Лекарите ова
Uncategorized

Нова ТВ: Пановски: Ако кај починатата е најден КОВИД-19 ќе ја смениме светската историја

sskc
Микробилогот, професорот Никола Пановски смета дека доколку дефинитивно се потврди дека тестот кај почината велешанка е позитивен, а жената починала уште во јануари тоа може
Aктуелно

Нова ТВ: Пановски: Ако кај починатата е најден КОВИД-19 ќе ја смениме светската историја

sskc
Микробилогот, професорот Никола Пановски смета дека доколку дефинитивно се потврди дека тестот кај почината велешанка е позитивен, а жената починала уште во јануари тоа може
Uncategorized

Fakulteti mk.: Проф. Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ: На добар пат сме да ја сузбиеме или намалиме епидемијата во нашата држава

sskc
Во моделот се внесени податоци до 8 април 2020 година и за 9 април моделот предвидува вкупно 669 заразени, додека според реалните податоци, тој број