Category : Здравствена политика

Остварено

Канал 5 ТВ: Институтот за трансфузиона медицина со европски стандарди и нов начин за прибирање на крв

sskc
Институтот за трансфузиона медицина доби реновирани простории,  современа апаратура  и нови возила. Реновиран е одделот за продукција, просториите за процесирање на дарувана крв, чување на
Здравствена политика

Почна постапката за реновирање на 34 јавноздравствени установи во државата

admin
Министерството за здравство информира дека на ден 06.08.2019 година на Електронскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) почната е постапка за јавна набавка на градежно-занаетчиски услуги
Здравствена политика

Ако.мк: Започна постапката за изградба на нов Клинички центар

admin
Влада на РСМ извести дека Министерството за здравство во текот на вчерашниот ден на Електонскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) ја отпочна постапката за јавна
Здравствена политика Остварено

Министерство за здравство: Во последните две години направени се значајни подобрувања

admin
Во последниве две години направени се значајни подобрувања во јавното здравство. Повеќе од десет години платите на здравствените работници не беа покачени, ниту пак се
Проекти Соопштенија и Настани

Филипче: Се надеваме дека со моделот на јавно-приватно партнерство ќе се подобрат здравствените услуги

admin
Министерот Филипче информираше дека зголемени се платите во здравството за 5% и додека дека оваа влада направи инвестиција како што никогаш не била направена, со