Category : Мислење

Мислење Соопштенија и Настани

Ако.мк: Попсимонова: На високото образование му фали срце, а ректорот Јанкуловски сака да го спаси со лоботомија

sskc
Почитуван Ректоре, Јас сум Гордана Попсимонова, вработена на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје како редовен професор. Член сум на Независниот академски синдикат (НАкС)
Мислење

Работодавачите на универзитетите да си формираат организација на работодавачи, а не синдикат

sskc
Досега не сум слушнал некаде во некоја држава од Европската унија кон која се стреми и Македонија, работодавач да формира свој синдикат. Кај нас ова
Мислење

Љубомир Цуцуловски: За месарите и „нивните клиенти“

sskc
Покренатата инцијатива да се формираат синдикати од страна на работодавачите/газдите (во случајов, од УКИМ и неговите единици), заедно со соодветното министерство (во случајов, Министерството за
Мислење Насловни

Панев: Итната медицинска помош служи за спасување на животи, а не за остварување на профит

admin
Целата постапка што се работи веќе една година, за јавно – приватно партнерство во службите за итна медицинска помош и изработка на Визибилити студија, е
Мислење

Нова ТВ: ДСАМ: Небулозен е тендерот на Филипче за Јавно приватно партнерство за Стерилизација

admin
Одлуката на министерот Филипче, Стерилизацијата да се даде приватен партнер и да функционира на принцип на јавно приватно партнерство наиде на остри реакции во Асоцијацијата
Мислење

24 Вести: Четириесет медицински сестри за неполна година си дале отказ од Клиничкиот центар во Скопје – оние што останале одвај постасуваат со работа

admin
Четириесет медицински сестри за неполна година си заминале од Клиничкиот Центар во Скопје. Станува збор за искусни сестри, со долг стаж и работно искуство, кои