Category : Насловни

Аргументи и Факти Насловни

24 Вести: Од клиниката на Жан Митрев со Чадиковски си заминуваат и другите десеттмина

admin
По пет месеци, детскиот кардиохирург Владимир Чадиковски поднесе оставка во болницата на Жан Митрев. Со Чадиковски најверојатно ќе заминат и  останатите членови од тимот кои
Насловни

Инбокс 7: Положани: Универзитетски Професор во Македонија зема 500 евра во Косово 1.400

admin
Образовниот систем не е во најдобра ситуација. Сите показатели за пред универзитетското и Универзитетското образование ни се загрижувачки. Реформите на образованието не успејаа. Лошото образование
Мислење Насловни

Панев: Итната медицинска помош служи за спасување на животи, а не за остварување на профит

admin
Целата постапка што се работи веќе една година, за јавно – приватно партнерство во службите за итна медицинска помош и изработка на Визибилити студија, е
Насловни

The World News: Државата ќе се задолжи со половина милијарда евра за изградба на новиот клинички во Ѓорче Петров

admin
Новиот клинички центар во Ѓорче Петров ќе чини 500 милиони евра, а ќе се финансира по кредитна линија од три комерцијални банки кои доставиле најдобра
Насловни Соопштенија и Настани

Либертас: ССК: Потребна сеофатна анализа и дискусија за најавите за трансфер на вработени од јавниот во приватниот сектор

admin
Сојузот на Стопански комори на  Македонија (ССК) смета дека во врска со најавата за трансфер на вработени од јавниот во приватниот сектор треба да се