Category : Податоци од литературата за Ковид-19

Податоци од литературата за Ковид-19 Соопштенија и Настани

КОВИД-19: Хлорохин и хидрохлорохин да се користат само за клинички студии или национални програми за итна употреба

sskc
КОВИД-19: ХЛОРОХИН И ХИДРОКСИХЛОРОХИН ДА СЕ КОРИСТАТ САМО ЗА КЛИНИЧКИ СТУДИИ  ИЛИ НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА ИТНА УПОТРЕБА ЗА ТРЕТМАН НА КОВИД-19 Хлорохин и хидроксихлорохин, два
Податоци од литературата за Ковид-19

Хидроксихлорохин и азитромицин за третман на КОВИД-19

sskc
Од известувањата од Кина, хлорохинот и хидроксихлорохинот се покажале ефикасни во третманот за КОВИД-19. Една француска нерандомизирана контролирана клиничка студија изведена од Philippe Gautret и
Податоци од литературата за Ковид-19

Ремдесивир како можна терапевтска опција за КОВИД-19

sskc
Со појавата на САРС-КоВ-2, етиолошки агенс на КОВИД-19 се јави потреба од вакцина и ефикасен антивирусен лек за третман на ова заболување. Се сугерираше дека