Category : Синдикати

Uncategorized Синдикати

VI Редовен Конрес на ГС ЗСЗ „Независност“ Р. Србија

sskc
Гранковиот синдикат за здравствена и социјална заштита „Независност“ од Р. Србија го одржа својот VI редовен конгрес на 11 септември во хотелот „Јуниор“ во Брзече,
Синдикати Соопштенија и Настани

Се одржа третата синдикална школа во организација на КСС

sskc
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС, вчера ја одржа третата синдикална школа на тема „ Улогата на синдикатот и значењето на синдикализмот во
Синдикати

КСС оствари средба со Генералниот секретар на Европската конфедерација на синдикати (ЕТУК), Лука Висентини

sskc
На ден 20.11.2019 година во просторииите на КСС членови на Извршниот одбор на КСС одржаа средба со делегација од Европската конфедерација на синдикати (ЕТУК), предводена
Синдикати

УПОЗ: Се интензивираат активностите за потпишување на Гранскиот Колективен договор и за престојните измени на ЗАС и ЗВСЈ

sskc
На барање на Министерството за информатичко општество и администрација одржана е средба на која продолжија разговорите за повеќе актуелни теми кои се во фокусот извесен
Синдикати

Руските синдикати предлагаат четиридневна работна недела, со задржување на истата плата

admin
Сојузот на независни синдикати на Русија на Министерството за труд му предложил преминување на четиридневна работна недела, но со задржување на постоечките плати, пренесоа денеска
Синдикати

КСС порачува да се почитуваат мерките и препораките за заштита на работниците за време на топлотен бран

admin
По најавата од Управата за хидрометеоролошки работи, дека се очекуваат исклучително топли денови со температури до 41 степен, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС)
Синдикати

КСС порачува: “Владата да се откаже од идејата за трансфер од јавен во приватен сектор”

admin
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија веќе подолго време излегува со своето барање, кое беше многупати јавно искажано,  Владата  и Министерството за информатичко општество и