Category : Соопштенија и Настани

Uncategorized Соопштенија и Настани

Напредок на глобалната вакцина за КОВИД-19 на Оксфордскиот универзитет

sskc
Оксфордскиот универзитет во соработка со AstraZeneca plc, денес објави привремени податоци од неговите испитувања од Фазата III, кои покажуваат дека нивната вакцина, ChAdOx1 nCoV-2019, е
Uncategorized Соопштенија и Настани

КОВИД-19 пациентите се најзаразни во првите пет дена

sskc
Кинетиката на вирусното оптоварување и времетраењето на отстранувањето на вирусот се важни детерминанти за пренесување на болеста. Една мета-анализа на д-р Муге Севик и неговите
Uncategorized Соопштенија и Настани

МЗЗПР: Формиран ЕПИ КОВИД-19 Центар за БЗР

sskc
Македонско здружение за заштита при работа (МЗЗПР) и ЈЗУ Институт за јавно здравје (ИЈЗ) на Република Северна Македонија го формираа Центарот за знаење „ЕПИ КОВИД-19
Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ: Медицинската сестра од Неврологија не треба да биде казнета

sskc
Ставот на Синдикатот на Клинички центар е дека медицинската сестра, вработена во ЈЗУ Универзитетска клиника за неврологија не треба да биде казнета поради учеството  во
Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ достави званично барање до Министерот Филипче и Комисијата за заразни болести за изземање на вработените во здравството од гласачките места

sskc
Синдикатот на Клинички центар на барање на своите членови јавно го изнесе својот став дека неприфатлива е одлуката на Државната изборна комисија (во понатамошниот текст:
Uncategorized Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ: Неприфатлива е одлуката вработени во јавните здравствени установи во овие моменти да бидат вклучени во избирачки комисии и одбори

sskc
Поради информацијата дека во избирачките комисии и одбори ќе бидат вклучени и вработени од здравството до Синдикатот на Клинички центар се обратија голем број членови
Активности Соопштенија и Настани

Синдикатот на Клинички бара двојно поголеми плати, 36 дена одмор, бесплатен паркинг

sskc
Синдикатот на Клинички центар завзема став отсега и во иднина предизборно да ги информира јавноста и партиите кои претендираат да ја водат државата во наредните
Uncategorized Соопштенија и Настани

Канал 5 ТВ: Проф. Ана Глигиќ: Потребно е да се стега обрачот околу секое жариште и да се изолираат колку може побрзо

sskc
Дури да се бакнувавме и плукавме едни со други немаше да биде вака Професорката Ана Глигиќ жената која во 1972 година го потврди првиот случај
Uncategorized Соопштенија и Настани

Алфа ТВ: Револт кај специјалистите Каде се ветените плати од 100 000 денари

sskc
  Ништо од ветувањето за 100.000 денари плата за специјалистите. Предизборното ветувањена СДСМ од 2016 година е далеку од реализација, иако се ветуваше како сигурно