Category : Aктуелно

Aктуелно

Expres.mk: Искусните лекари со највисоки плати во Германија

sskc
Со годишна бруто плата од околу 115.320 евра, искусните доктори се најплатени во Германија годинава, објави германскиот деловен портал „Гехалт“. По нив следуваат стручњаците за
Aктуелно

Одржан состанок помеѓу синдикатите за ЗРО

sskc
Денес во просториите на Сојузот на синдикатите на Македонија, согласно утврдената динамика помеѓу синдикатите вклучени во процесот воподготовка на новиот Закон за работни односи, се
Aктуелно Соопштенија и Настани

Работник.мк: Реализирана тридневдната синдикална школа на здравствените работници

sskc
Успешно реализирана тридневна синдикална школа на здравствените работници. Предизвикот да се задржи вниманието на 200-тина здравствени работници е мотивација, задоволство и поттик за долготрајна соработка
Aктуелно

Мета.мк: Ова се законските измени за администрацијата што се очекува да бидат усвоени

sskc
До крајот на оваа година или почетокот на 2020 година, граѓаните ќе можат да видат видливи резултати од проектот за реорганизација и оптимизација на јавната
Aктуелно Соопштенија и Настани

Беговиќ: Да има обезбедување и видео надзор во сите здравствени установи

sskc
Да се воспостави ефикасен систем за заштита на лекарите (физичко обезбедување и видео надзор) во сите здравствени установи, граѓаните да се едуцираат за улогата, влијанието
Aктуелно

Сител ТВ: Министерот Филипче ќе присуствува на протестот против насилство врз медицинарите

sskc
Министерот за здравство Венко Филипче потврди дека ќе присуствува на протестот закажан за среда против зачестеното насилство врз медицинските лица и останатиот персонал вработен во