Category : Uncategorized

Uncategorized

Австрија: Синдикатот продолжува да врши притисок за Корона бонус за медицинските сестри

sskc
GPA синдикатот е одлучен во својот став дека Владата е одговорна за неисплатата на Корона бонусот од 500 евра кој им го вети на медицинските
Uncategorized

Истражување за имунитет на Ковид-19: Природен и стекнат со вакцина

sskc
Повеќето луѓе заразени со бетакоронавирусот САРС-КоВ-2 и неговите мутациони варијанти развиваат имунолошки одговор во првите неколку недели по инфекцијата. И вакцините за СОВИД-19 даваат различни
Uncategorized Синдикати

VI Редовен Конрес на ГС ЗСЗ „Независност“ Р. Србија

sskc
Гранковиот синдикат за здравствена и социјална заштита „Независност“ од Р. Србија го одржа својот VI редовен конгрес на 11 септември во хотелот „Јуниор“ во Брзече,
Uncategorized

Новости за SARS-CoV-2

sskc
Додека болниците низ САД пријавуваат недостаток на кислород во лекувањето првенствено на невакцинираните Американски граѓани, спрема претпоставките на Универзитетот во Вашингтон можно е уште околу
Uncategorized

Израелска студија укажува дека природниот имунитет стекнат со инфекција со SARS-CoV-2 е далеку посупериорен од mRNA вакцината на Pfizer за борба против Делта варијантата

sskc
TrialSite News TrialSite Staff August 27, 2021 Израелски истражувачи поврзани со Макаби сервисот за здравствени услуги (Maccabi Healthcare Services) и Факултетот за јавно здравје на
Uncategorized

IPCC: Климатските промени се распространети, интензивирани и брзи

sskc
Научниците ги набљудуваат климатските промени на Земјата во секој регион и во целиот климатски систем, според најновиот Меѓувладин панел за климатски промени – ИПЦЦ (The
Uncategorized

Белгија: Синдикатот за здравство го критикува неуспехот на работодавците да потпишат договори

sskc
Синдикатите во здравство CNE/CSC остро ги критикуваа работодавците во здравствениот сектор затоа што не потпишале пет клучни колективни договори за подобрување на условите за работа.