Uncategorized

Нова ТВ: Казнета медицинска сестра,била дел од проект-преку крв да се утврди контакт со коронавирусот

sskc
Станува збор за меѓународен научен проект со кој се скенира состојбата на здравствените работници како најризична група и преку серолошко испитување да се утврди колку
Uncategorized

Канал 5 ТВ: Синдикат на Клинички: Поради истрошеност на здравствените работници, да ги повлечете од избирачките одбори

sskc
За Синдикатот на Клинички центар неприфатлива е одлуката вработени во јавните здравствени установи, вклучително доктори и медицински сестри во овие моменти да бидат вклучени во
Uncategorized Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ: Неприфатлива е одлуката вработени во јавните здравствени установи во овие моменти да бидат вклучени во избирачки комисии и одбори

sskc
Поради информацијата дека во избирачките комисии и одбори ќе бидат вклучени и вработени од здравството до Синдикатот на Клинички центар се обратија голем број членови
Uncategorized

МЗ: Обезбедени 31 единица конвалесцентна плазма за третман на пациенти со Ковид-19

sskc
Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени 31 единица конвалесцентна плазма за третман на 31 пациент со ковид-19. Од нив, 16 се преку
Активности Соопштенија и Настани

Синдикатот на Клинички бара двојно поголеми плати, 36 дена одмор, бесплатен паркинг

sskc
Синдикатот на Клинички центар завзема став отсега и во иднина предизборно да ги информира јавноста и партиите кои претендираат да ја водат државата во наредните
Uncategorized Соопштенија и Настани

Канал 5 ТВ: Проф. Ана Глигиќ: Потребно е да се стега обрачот околу секое жариште и да се изолираат колку може побрзо

sskc
Дури да се бакнувавме и плукавме едни со други немаше да биде вака Професорката Ана Глигиќ жената која во 1972 година го потврди првиот случај
Uncategorized

МЗ: Породилното отсуство продожува да важи до завршувањето на времените мерки

sskc
Министерството за здравство информира дека согласно уредбата со законска сила донесена од Владата на Република Северна Македонија, породилното отсуство продолжува да важи до завршување на