Format Video

Соопштенија и Настани

Беговиќ за Алфа: Се чувствуваме загрозени, немаме никаква заштита од државата

sskc
По скандалозниот случај на напад врз лекар во Тетовската болница, здравствените работници го креваат гласот за поголема заштита, но и за повисоки права. Бараат 24-часовно
Аргументи и Факти

По оставките во „Жан Митрев“: Крахира ли проектот за јавно приватно партнерство во здравството?

admin
Се растура ли концептот за Јавно приватно пратнерство во здравството? По оставките во Клиниката Жан Митрев, на површина испливуваат сите проблеми во моделот што помпезно
Насловни

The World News: Државата ќе се задолжи со половина милијарда евра за изградба на новиот клинички во Ѓорче Петров

admin
Новиот клинички центар во Ѓорче Петров ќе чини 500 милиони евра, а ќе се финансира по кредитна линија од три комерцијални банки кои доставиле најдобра
новости

Предлог законот за лекарска дејност ги скара Синдикатот на клинички и Лекарската комора

admin
Општите лекари во државата да имаат минимална плата од 1000 евра а субспецијалистите 1600, бара Лекарската Комора. Очекуваат оваа нивна забелешка да биде вметната во
Мислење

Нова ТВ: ДСАМ: Небулозен е тендерот на Филипче за Јавно приватно партнерство за Стерилизација

admin
Одлуката на министерот Филипче, Стерилизацијата да се даде приватен партнер и да функционира на принцип на јавно приватно партнерство наиде на остри реакции во Асоцијацијата
Соопштенија и Настани

Млади лекари: Овозможете достојно да работиме или нема со што да градите здравство

admin
Само во првите пет месеци од оваа година 90 млади лекари заминале во странство, говорат податоците од Лекарската комора од каде што побарале Потврда за
Соопштенија и Настани

Лекарите си заминуваат, власта анализира – ветените покачувања на „стенд бај“

admin
Над 200 здравствени работници од стартот на годинава заминале на работа во странство. И покрај напорите на власта да го задржи стручниот кадар во земјава,