Фактор.мк: Џек Ма повторно шокира: Луѓето треба да работат три дена во неделата, четири часа дневно

Милијардерот Џек Ма, долго време е отворен заговореник на екстремната кинеска работна култура и вели дека луѓето би требало да работат само 12 часа неделно.

Таквото работно време може да се воведе благодарение на предностите на вештачка интелигенција.

-Луѓето би можеле да работат само три дена во неделата, четири часа дневно со помош на напредокот на технологијата и реформите во образовните системи-рекол коосновачот на Алибаба Груп Холдинг на глобалната конфернција за вештачка интелигенција одржана во Шангај.

Извор: Фактор.мк   29 Август, 2019

Целиот текст прочитајте го тука