Author : admin

Соопштенија и Настани

Неопходна e поголема заштита на докторите од вербални и физички напади

admin
“Насилството врз докторите не смее да се толерира, тоа е цивилизациски неуспех. Токму затоа неопходно е докторите и здравствените работници да имаат посебен статус кој
Подржано од синдикатот

Неопходна e поголема заштита на докторите од вербални и физички напади

admin
“Насилството врз докторите не смее да се толерира, тоа е цивилизациски неуспех. Токму затоа неопходно е докторите и здравствените работници да имаат посебен статус кој
Соопштенија и Настани

Самостојниот Синдикат на клинички центри го осудува нападот на докторот од Клиниката за гастроентерохепатологија

admin
Самостојниот синдикат на Клинички центри по повод последниот напад на доктор што се случи на 16.06.2014 година на Универзитетската клиника за гастроентерохепатологија, по одржаниот состанок
Соопштенија и Настани

Пријава за осигурување на професионална одговорност

admin
Согласно Новиот Закон за Здравствена заштита (бр.07-1704/1, од 28.03.2012 год., член 152, Сл.Весник 43/2012 год.) СЕКОЈА Здравствена установа ја осигурува одговорноста на своите здравствени работници
Подржано од синдикатот

Пријава за осигурување на професионална одговорност

admin
Согласно Новиот Закон за Здравствена заштита (бр.07-1704/1, од 28.03.2012 год., член 152, Сл.Весник 43/2012 год.) СЕКОЈА Здравствена установа ја осигурува одговорноста на своите здравствени работници