Author : admin

Работник

Германија бара стручњаци: По новиот закон граѓаните од Западен Балкан се привилегирани

admin
Штефан Мајер, Секретар во Министерството за внатрешни работи на Германија за Дојче Веле зборувал за новиот закон и како ќе се постапува кога тој ќе
Занимливости

„Плус Инфо: Овој јули бил најтоплиот месец од 1880 година, од кога се мери температурата“

admin
  Изминатиот месец јули бил најтоплиот месец на Земјата од кога почнало мерењето на температурата во 1880 година, што е уште еден рекорд за кој
Мислење Соопштенија и Настани

Работник.мк: Беговиќ: Не е прифатливо стерилизацијата да се врши на едно место, а инструмените да се носат на друго место

admin
Централизација на стерилизација на инструментите  Концептот не можеме да го разбереме, не е прифатливо за нас стерилизацијата, да се прави на едно место, а тие
Синдикати

Руските синдикати предлагаат четиридневна работна недела, со задржување на истата плата

admin
Сојузот на независни синдикати на Русија на Министерството за труд му предложил преминување на четиридневна работна недела, но со задржување на постоечките плати, пренесоа денеска
Работник

Студија: Повеќето празници и поголемите плати можат да ја зголемат продуктивноста

admin
Според новата студија, давањето на повеќе државни празници и зголемувањето на платите на работниците може да се подобри Британската економија. The New Economics Foundation вели дека зголемувањето
Работник

Глобалните образовни синдикати денеска го прославуваат Меѓународниот ден на младите

admin
Меѓународната Федерација на синдикати од образование  – ЕИ денеска го прославува Меѓународниот ден на младите и се придружува на глобалното синдикално движење, стоејќи заедно и