Author : sskc

Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ: Да се исполни предизборното ветување за покачување на платите од 10% во првата година од мандатот

sskc
Синдикатот на Клинички центар од почетокот на пандемијата имаше проактивна улога во хармонизација на односите помеѓу вработените, нивните работодавачи и надлежните институции. Целта беше да
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ е член на Европската (ЕПСУ) и Светската (ПСИ) федерација на синдикати на јавен сектор

sskc
Извршниот Комитет на Европската федерација на синдикати на јавен сектор – ЕПСУ (European Public Service Unions – EPSU) на 7-8 Април 2021 година донесе одлука
Соопштенија и Настани

ССКЦ на медицинските сестри им го честита 12 мај, Меѓународниот ден на медицинските сестри и им се заблагодарува за нивниот огромен придонес во справувањето со Ковид-19

sskc
Меѓународниот ден на медицинските сестри се слави низ целиот свет, секој 12 мај, на годишнината  од раѓањето на Флоренс Најтингејл, за да се одбележат придонесот што
Uncategorized

Министерство за здравство: Вчера се аплицирани 14.033 дози вакцини

sskc
Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација
Uncategorized

Се вакцинираа вработените во ЈУ од областа на здравството

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (во понатамошниот текст: ССКЦ, синдикат) се
Uncategorized

КСС: Да живее 1 мај! Правда за работникот! Првомајски манифест!

sskc
Извршниот одбор на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС на седницата одржана на 27.04.2021 година расправаше за актуелните економско – социјални состојби во