Author : sskc

Uncategorized

Новости за SARS-CoV-2

sskc
Додека болниците низ САД пријавуваат недостаток на кислород во лекувањето првенствено на невакцинираните Американски граѓани, спрема претпоставките на Универзитетот во Вашингтон можно е уште околу
Uncategorized

Израелска студија укажува дека природниот имунитет стекнат со инфекција со SARS-CoV-2 е далеку посупериорен од mRNA вакцината на Pfizer за борба против Делта варијантата

sskc
TrialSite News TrialSite Staff August 27, 2021 Израелски истражувачи поврзани со Макаби сервисот за здравствени услуги (Maccabi Healthcare Services) и Факултетот за јавно здравје на
Uncategorized

IPCC: Климатските промени се распространети, интензивирани и брзи

sskc
Научниците ги набљудуваат климатските промени на Земјата во секој регион и во целиот климатски систем, според најновиот Меѓувладин панел за климатски промени – ИПЦЦ (The
Uncategorized

Словенија: Здравствените синдикати го критикуваат недостатокот на социјален дијалог

sskc
Здравствените синдикати се собраа заедно со претставници на конфедерациите на синдикатите за да ја критикуваат предложената Измена и дополнување на Законот за здравствена заштита и
Uncategorized

Белгија: Синдикатот за здравство го критикува неуспехот на работодавците да потпишат договори

sskc
Синдикатите во здравство CNE/CSC остро ги критикуваа работодавците во здравствениот сектор затоа што не потпишале пет клучни колективни договори за подобрување на условите за работа.
Uncategorized

Чешка: Синдикатот за здравство укажа на проблеми со плаќањата на Ковид-19 бонусите

sskc
Синдикатот за здравство и социјална грижа (OSZSP) укажа на широко распространети проблеми со Ковид-19 бонусите кои требаше да бидат исплатени на вработените во здравствената и
Uncategorized

МЗ: Пристигна најсовремената терапија за лекување пациенти со Ковид-19

sskc
Министерството за здравство информира дека пристигна најсовремениот метод на терапија за пациенти заболени со вирусот Ковид 19, моноклонална „коктел терапија“ со антитела од лековите “CASIRIVIMAB