Author : sskc

Занимливости

ТВ Алсат: Кинескиот ровер откри мистериозна супстанција на темната страна на Месечината

sskc
Тимот кинески научници забележал необични детали на  фотографии испратени од роверот „Иуту-2“, кој се наоѓа во истражувачка мисија на темната страна на Месечината, пренесуваат британските
новости

Фактор.мк: Џек Ма повторно шокира: Луѓето треба да работат три дена во неделата, четири часа дневно

sskc
Милијардерот Џек Ма, долго време е отворен заговореник на екстремната кинеска работна култура и вели дека луѓето би требало да работат само 12 часа неделно.
Синдикати

УПОЗ: Се интензивираат активностите за потпишување на Гранскиот Колективен договор и за престојните измени на ЗАС и ЗВСЈ

sskc
На барање на Министерството за информатичко општество и администрација одржана е средба на која продолжија разговорите за повеќе актуелни теми кои се во фокусот извесен
Работник Соопштенија и Настани

Rabotnik.com.mk: Правата на работниците во дигиталната ера

sskc
Се предвидува нова индустриска револуција. Се очекува дигитализацијата на економијата да ги наруши производствените процеси, светот на работа и општеството во целина. Но, сè уште