Uncategorized

МЗ: Денес се регистрирани 1865 нови позитивни случаи на Ковид-19, пријавени се 8 починати лица

sskc
Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 6.173 тестови, а регистрирани се 1.865 нови
Uncategorized

Барање за воведување на звање доктор на медицина со специјализација од шест години во ПКД

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија, од група доктори на медицина со
Uncategorized

Барање за покачување на платите на медицинските сестри и техничари со средно стручно образование за 5%

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија            Од група медицински сестри и
Uncategorized

Вистиномер: Медицинските сестри бараат да се имплементираат европските директиви во македонските закони

sskc
Професионалните здруженија се жалат дека за прекратко време и со вонредно учење, како медицински сестри се вработуваат недоволно искусни и неиспраксирани кадри, кои поминале едукација којашто бара
Uncategorized

ALSAT: Минималецот ќе ја стопи разликата во платите во јавниот сектор

sskc
Поради непочитување на Законот за усогласување на платите, револтот кај административците дополнително е зголемен поради тоа што различни занимања и дејности, со различна сложеност на
Uncategorized

Кампањата „Стоп за ракот на работа“ го поздравува напредокот постигнат во заштитата на работниците од рак и репродуктивни проблеми на работа

sskc
Кампањата „Стоп за ракот на работа“ денеска го поздравува привремениот политички договор на Европскиот парламент и Европскиот совет за вклучување за првпат поголема заштита и
Uncategorized

Бараме климатска правда, човекови права и квалитетни јавни услуги СЕГА!

sskc
Годинава, кога го одбележуваме Меѓународниот ден на мигрантите, сме усмерени на итната и се подлабока криза која го раселува населението, ги искоренува заедниците и ги
Uncategorized

Барање на КСС до пратениците во Собранието за еднаква распределба на Буџетот за плати

sskc
Почитувани народни пратеници, почитувани членови на законодавната власт, Ви се обраќаме од името на  50.000 членови на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС,