Category : Најново

Најново

Независен: Филипче: Останува концептот за Детска кардиохирургија, операции и во двете приватни болници

admin
Министерот за здравство Венко Филипче, по дилемите и шпекулациите за функционирањето на Детската кардиохирургија со концептот јавно – приватно партнерство откако кардиохирургот Владимир Чадиковски замина
Најново

Нова ТВ: Чадиковски стана дел од тимот „Аџибадем Систина“ каде ќе се прават срцеви интервенции кај деца

admin
  Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска соопшто дека специјалистот по детска хирургија и супспецијалист по детска кардиохирургија д-р Владимир Чадиковски станува дел од тимот на
Најново

БиХ: На 10 септември генерален штрајк на докторите

admin
Сојузот на Струковиот синдикат на докторите на медицина и стоматологија во Херцеговско – неретвинската жупанија одлучил дека поради непочитувањето на одредбите од Колективниот договор на
Најново

Алфа ТВ: Здравствените власти потрошиле над 1.700.000 денари – народни пари само за првите физибилити студии

admin
Само за досегашните неколку анализи што треба да ги оправдаат идеите за јавно-приватните партнерства, Министерството за здравство потрошило над 1.700.000 денари, народни пари. Филипче не
Најново

Факултети.мк: Ќе останат ли доктори за да нѐ лекуваат? Си одат речиси колку што дипломираат

admin
Ќе има ли кој да нè лекува во иднина? Веројатно не ако докторите продолжат да си заминуваат од земјава со досегашното темпо, 170-180 годишно. Достоинствена