Category : Подржано од синдикатот

Подржано од синдикатот

Синдикатот на Клинички и Филипче се договорија за покачувањето на платите

admin
Од Синдикатот на Клинички информираат дека преговорите за покачување на платите на вработените во кампусот клиники “Мајка Тереза“ завршиле успешно. Докторите специјалисти и наставно-научен кадар
Подржано од синдикатот

Алармантно – 45 000 пациенти во октомври не се појавиле на закажаниот преглед

admin
Само во месец октомври, околу 45 илјади пациенти не дошле на закажаниот термин, а неискористени останале вкупно 48,795 веќе закажани термини. Исто така, од почетокот
Подржано од синдикатот

Јавна пофалба од пациентите за “Дрим-Тимот” на клиниката за кожни болести

admin
Група пациенти од машкиот оддел на Клиниката за кожни болести при Клиничкиот центар во Скопје упатија јавна пофалба и благодарница до вкупниот персонал, на чело
Подржано од синдикатот

Лекарски совети на ТВ да не делат некомпетентни лица кои со билки лекуваат секакви болести

admin
Лекарската комора на Македонија и Комисијата за етички и правни прашања во врска со рекламирањето на здравствената дејност во јавноста констатира дека во последно време
Подржано од синдикатот

Неопходна e поголема заштита на докторите од вербални и физички напади

admin
“Насилството врз докторите не смее да се толерира, тоа е цивилизациски неуспех. Токму затоа неопходно е докторите и здравствените работници да имаат посебен статус кој
Подржано од синдикатот

Пријава за осигурување на професионална одговорност

admin
Согласно Новиот Закон за Здравствена заштита (бр.07-1704/1, од 28.03.2012 год., член 152, Сл.Весник 43/2012 год.) СЕКОЈА Здравствена установа ја осигурува одговорноста на своите здравствени работници