Category : Работник

Работник

Анкета: 89,5 % од новинарите работат многу повеќе од законски утврдените 40 работни часа

sskc
Во рамки на проектот на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници – ССНМ “Синдикат до синдикат“, од Меѓународната федерација на новинарите, направена е анкета
Работник

Германските компании масовно воведуваат скратено работно време

sskc
Скратеното работно време е се поприсутно во германските компании од секторот индустрија, покажуваат резултатите на истражувањето на минхенскиот институт ИФО. Во производниот сектор 5,5 отсто
Работник

Пациенти се повеќе, а докторите заминуваат на пензија

sskc
Населението во Америка старее, на многумина им е потребна секојдневна помош од докторите кои се се помалку. Според предвидувањатана Здужението на американски медицински колеџи, САД
Работник

Германија бара стручњаци: По новиот закон граѓаните од Западен Балкан се привилегирани

admin
Штефан Мајер, Секретар во Министерството за внатрешни работи на Германија за Дојче Веле зборувал за новиот закон и како ќе се постапува кога тој ќе
Работник

Студија: Повеќето празници и поголемите плати можат да ја зголемат продуктивноста

admin
Според новата студија, давањето на повеќе државни празници и зголемувањето на платите на работниците може да се подобри Британската економија. The New Economics Foundation вели дека зголемувањето
Работник

Глобалните образовни синдикати денеска го прославуваат Меѓународниот ден на младите

admin
Меѓународната Федерација на синдикати од образование  – ЕИ денеска го прославува Меѓународниот ден на младите и се придружува на глобалното синдикално движење, стоејќи заедно и
Работник

Сојузот на синдикати на БиХ бара да се преземат мерки за да се сопре ислелувањето на младите

admin
Сојузот на самостојни синдикати на Босна и Херцеговина, по повод претстојниот Меѓународен ден на младите кои ќе се одржи на 12 август, повторно укажува на
Работник Соопштенија и Настани

Rabotnik.com.mk: Правата на работниците во дигиталната ера

sskc
Се предвидува нова индустриска револуција. Се очекува дигитализацијата на економијата да ги наруши производствените процеси, светот на работа и општеството во целина. Но, сè уште