НАТУРАЛ 2020 ДООЕЛ Скопје
Тел: 077 60 77 27
Ул. 77 бр. 1А/1
Волково, Ѓорче Петров
Поволност: 10% за плаќање во готово; плаќање на 5 рати (висината на првата рата не треба да изнесува помалку од 30%), минимална порачка е во висина од 1000 денари
Потребна документација за да ја користите поволноста за плаќање на рати :
- Заверена потврда од Вашата ЈЗУ за задршка од плата
- Изјава со која гарантирате редовна исплата на ратите
- Заверена потврда од Синдикатот дека сте член (се издава во просториите на Синдикатот)
Производите што Ви ги нуди НАТУРАЛ 2020 ДООЕЛ Скопје се изработени во погон што ги исполнува сите нормативи за преработка и конзервирање на овошје и зеленчук.
Целиот зеленчук што се користи за добивање на нашите производи е набавен од македонските земјоделци, а не се користи увезен концентрат од зеленчук полни со конзерванси и адитиви.
За производство се користи првокласен зеленчук, детално измиен и исчистен.
Сите наши производи се пакуваат во стаклена амбалажа – поради тоа што пакувањето во стаклена амбалажа е најздраво. Теглите се машински измиени и дополнително термички стерилизирани.
НАТУРАЛ 2020 Ви стои на располагање да Ви одовори на сите прашања што Ве интересираат во врска со нашите производи што се единствени на пазарот.
ДОМАШНА МЕШАВИНА ОД ЗЕЛЕНЧУК
ПРИРОДЕН , ЗДРАВ ЗЕЛЕНЧУК (ЗАЧИН) ЗА СИТЕ ЈАДЕЊА
за да не се користат суви нездрави зачини , напротив да се користи мешавина од зеленчук која е корисна и здрава за Вашиот организам
СОСТАВ: КОРЕН ОД ЦЕЛЕР,ЛИСТОВИ ОД ЦЕЛЕР, МОРКОВ, МАГДОНОС, КОРЕН ОД МАГДОНОС, ЦРВЕНИ ПИПЕРКИ , ЦРВЕН КРОМИД И МОРСКА СОЛ.
Мешавината од зеленчук не е термички обработена за да се зачуваат сите витамини, богатиот вкус , боја и нутритивни вредности. Готовиот производ се пакува во најздрава амбалажа , оносно стаклена амбалажа. Не содржи никакви конзерванси, адитиви , засилувачи на вкус, бои , Е броеви и е апсолутно природен. Составен е од зеленчук и јодирана сол. Производот е рачно изработен со цел да се постигне највисок квалитет и најдобар вкус.
Мешавината од зеленчук е концентрат од здрав зеленчук кој изобилува со многу витамини и влакна,тие се многу корисни за здравјето на човекот.
Овој производ има многу здравствени придобивки и поради тоа е пожелно да се користи од најрана возраст.
Мешавината од зеленчук е од голема помош за сите што готват затоа што нема потреба да спремаат зеленчуци за во сите јадења и на тој начин готвењето е многу побрзо и полесно.
Може да се користи како додаток во сите јадења, манџи , домашни супи , чорби , печења , рижото , сарми посни и со месо , сите видови на тестенини (шпагети) , печени компири , маринирање на риба и месо , сосови , односно скоро во сите јадења.
Напомена: Мешавината од зеленчук да не се пробува дирекно од тегла затоа што е концентрат , мора да се користи како додаток при готвење.
Домашната мешавина од зеленчук е всушност природен термички необработен зеленчук кој што е главна основа за вкусот и квалитетот на сите јадења.
РЕЦЕПТИ
Поради тоа што сите луѓе имаат различен вкус при самото готвење во почеток да се стави помалку од мешавина од зеленчук , а потоа спрема вкусот доколку е потребно да се додаде од мешавина од зеленчук.
Мешавината се користи во сите манџи, чорби, варива, сосови, печења.
Мешавина од зеленчук исто така дава многу убав вкус при подготовка на грав, боранија, спанаќ, грашок, леќа, компир манџа и други јадења. При подготовка на овие јадења мешавина од зеленчук се става по желба во самата течност при варењето и служи како замена за сите останати зачини.
После првата употреба Вие индивидуално по Ваш вкус ќе ја дозирате количината која што ќе ја користите.
Мешавината од зеленчук може да се употребува скоро во сите јадења. После првата употреба Вие индивидуално по Ваш вкус ќе ја дозирате количината.
За супа – основен рецепт :
Oтприлика на 1 литар вода се става 1 голема супена кашика мешавина од зеленчук полна малку повеќе од рамна или по вкус. Мешавина од зеленчук се става уште на почеток во ладна вода, од кога ќе почне да врие се вари уште 5 минути, по желба може да се додаде фиде, брокула, карфиол, пилешко, телешко месо и друго. Може да се користи и како бистра супа. Не е пожелно да се додава зејтин затоа што самата мешавина од зеленчук пушта малку природни маснотии и пврво да се проба и доколку има потреба од сол после да се додаде.
Супата е многу убава и без фиде, само со мешавина од зеленчук ставена во ладна вода и да проврие 5-6 минути. После тоа се чува во фрижидер (до 48 часа) и пред јадење може, а и не мора да се стопли, а може и дирекно да се пие како здрав напиток.
Од мешавина од зеленчук може да се спреми бујон од зеленчук за сите готвени јадења.
Рижото– основен рецепт:
Најпрво се подготвува бујон од мешавина од зеленчук. Бујонот се подготвува на тој начин што на 1 литар вода се става 1 кашика мешавина од зеленчук и се вари 5 минути откога ке почне да врие, не се додава сол.
Бујонот треба да биде дваипол пати повеќе од оризот што покасно ќе се употреби за правење на рижото – пример на 1 чаша ориз се ставаат 2.5 чаши врел бујон од зеленчук.
На страна се потпржува оризот со многу малку зејтин да смени малку боја (пожолти) потоа се додава една кутљача од врелиот бујон и се меша малку. Кога оризот ќе го упие бујонот се додава уште една кутљача од бујонот. Кога и тој ќе го упие наеднаш се додава остатокот од бујонот се вари без капак и многу малку се меша. Целата оваа процедура (без варењето на бујонот) треба да трае точно 10 минути.
Кога оризот ќе ја упие целата течност се трга од огин и се покрива со капак да стои 20 до 30 минути.
Бујонот исто така може да се користи и при подготовка на печен ориз во рерна.
Рестован или пекарски компир:
Компирот се сече на кругови отприлика дебелина од 1 сантиметар или во друга форма по желба. На страна се прави бујон како за супа и со истиот се прелеваат компирите, по желба може да се додаде и малку зејтин. Бујонот треба да биде отприлика до највисоката точка на компирите. Одкога ке се стави бујонот по желба може да се додаде дирекно на компирите малку од мешавината од зеленчук. Се пече скоро додека да изврие течноста.
Сарма – основен рецепт:
Мешавината од зеленчук е многу убава да се користи во сите видови на сарма. Посна сарма со праз или кромид на 800гр. ориз, во оризот се ставаат 2 полни кашики мешавина од зеленчук , црн бибер , црвен пипер и малку зејтин. Кога ке се свитка сармата во водата во која што се вари се додава 1 кашика од мешавина од зеленчук и црвен пипер. Откога ќе се свари се потпекува во шпорет. Исто така можат да се прават и сите други видови на сарми со месо како и посни.
Тестенини се подготвуваат на следен начин:
Тестенините се варат, но да не се преварени (поживи – алданте). Убаво се мијат со ладна вода, се оставаат да отстојат да се оладат и убаво да се исцедат и исушат. Потоа во тавче се става малку зејтин, се ставаат макароните и мешавина од зеленчук по вкус и се потпржуваат околу 1 минута. Отприлика на 200 грама несварени тестенини се става 1/2 мала кашика мешавина од зеленчук или по вкус (првиот пат ќе пробате после ќе го користите по Ваш вкус).
Се користи и за маринирање на месо и риба, пред пржење на истите да се избрише зеленчукот за да не дојде до загорување на зеленчукот при пржење. Ова важи само за пржење.
Мешавината од зеленчук се чува на ладно место или во шпајз, а откога ќе се отвори теглата треба да се чува во обичен фрижидер.
ДОМАШЕН КЕЧАП
РАЧНО ИЗРАБОТЕН ОД ПРВОКЛАСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Состав: домати , црвени пиперки и црвен кромид
Домашниот кечап е изработен од најквалитетни и најзрели домати, црвени пиперки и црвен кромид. Поради специфичниот начин на изработка не само што се зачувуваат туку и се зголемуваат богатиот вкус, боја, растителни влакна и витамини.
Овој кечап нема никаква сличност со кечапот достапен на пазарот.
Готовиот производ се пакува во најздрава амбалажа , односно стаклена амбалажа. Не содржи никакви конзерванси, адитиви, засилувачи на вкус, бои, Е броеви и е апсолутно природен.
Производот е рачно изработен со цел да се постигне највисок квалитет и најдобар вкус.
Домашниот кечап е производ кој изобилува со многу витамини и влакна, а тие се многу корисни за здравјето на човекот.
Овој производ претставува концентриран извор на ликопен, различни витамини, минерали и поради тоа може да се користи секојдневно без ограничување. Домашниот кечап има малку калории, а не содржи адитиви, конзерванси, вештачки бои, згуснувачи, вода и др.
Овој производ има многу здравствени придобивки и поради тоа е пожелно да се користи од најрана возраст.
Домашниот кечап има широка примена во исхраната и тоа:
Како макало, за подготвување на пици, сите видови на тестенини, додаток скоро во сите манџи ( боранија, грашок, сарма, леќа, грав, ориз, во супи и др), подготовка на сосови.
Овој произод може да се конзумира без никаква дополнителна термичка доработка. По желба може да се додадат лута пиперка, лук, оригано и др.
Домашниот кечап во манџи дава многу убав вкус во комбинација со нашата мешавина од зеленчук.
Производите што Ви ги нуди НАТУРАЛ 2020 ДООЕЛ Скопје се изработени во погон што ги исполнува сите нормативи за преработка и конзервирање на овошје и зеленчук.
Целиот зеленчук што се користи за добивање на нашите производи е набавен од домашни производители-земјоделци, при што не се користи увезен концентрат од зеленчук полн со конзерванси и адитиви.
За производство се користи првокласен зеленчук, детално измиен и исчистен.
Сите наши производи се пакуваат во стаклена амбалажа, од причина што пакувањето во стаклена амбалажа е најздраво. Теглите се машински измиени и дополнително термички стерилизирани.
НАТУРАЛ 2020 Ви стои на располагање да Ви одговори на сите прашања што Ве интересираат во врска со нашите производи што се единствени на пазарот.
ДОМАШНА МЕШАВИНА ОД ЗЕЛЕНЧУК
ПРИРОДЕН , ЗДРАВ ЗЕЛЕНЧУК (ЗАЧИН) ЗА СИТЕ ЈАДЕЊА
за да не се користат суви нездрави зачини, напротив да се користи мешавина од зеленчук која е корисна и здрава за Вашиот организам.
СОСТАВ: КОРЕН ОД ЦЕЛЕР, ЛИСТОВИ ОД ЦЕЛЕР, МОРКОВ, МАГДОНОС, КОРЕН ОД МАГДОНОС, ЦРВЕНИ ПИПЕРКИ, ЦРВЕН КРОМИД И МОРСКА СОЛ.
Мешавината од зеленчук не е термички обработена за да се зачуваат сите витамини, богатиот вкус, боја и нутритивни вредности. Готовиот производ се пакува во здрава стаклена амбалажа. Не содржи никакви конзерванси, адитиви, засилувачи на вкус, бои, Е броеви и е апсолутно природен. Составен е од зеленчук и јодирана сол. Производот е рачно изработен со цел да се постигне највисок квалитет и најдобар вкус.
Мешавината од зеленчук е концентрат од здрав зеленчук кој изобилува со многу витамини и влакна, кои се многу корисни за здравјето на човекот.
Овој производ има многу здравствени придобивки и поради тоа е пожелно да се користи од најрана возраст.
Мешавината од зеленчук е од голема помош за сите што готват затоа што нема потреба да спремаат зеленчуци во јадењата и на тој начин готвењето е многу побрзо и полесно.
Може да се користи како додаток во сите јадења, манџи, домашни супи, чорби, печења, рижото, сарми посни и со месо, сите видови на тестенини (шпагети), печени компири, маринирање на риба и месо, сосови, односно скоро во сите јадења.
Напомена: Мешавината од зеленчук да не се пробува дирекно од тегла затоа што е концентрат, мора да се користи како додаток при готвење.
Домашната мешавина од зеленчук е всушност природен термички необработен зеленчук кој што е главна основа за вкусот и квалитетот на сите јадења.
РЕЦЕПТИ
Поради тоа што сите луѓе имаат различен вкус при самото готвење во почеток да се стави помалку од мешавина од зеленчук, а потоа спрема вкусот доколку е потребно да се додаде од мешавина од зеленчук.
Мешавината се користи во сите манџи, чорби, варива, сосови, печења.
Мешавина од зеленчук исто така дава многу убав вкус при подготовка на грав, боранија, спанаќ, грашок, леќа, компир манџа и други јадења. При подготовка на овие јадења мешавина од зеленчук се става по желба во самата течност при варењето и служи како замена за сите останати зачини.
После првата употреба Вие индивидуално по Ваш вкус ќе ја дозирате количината која што ќе ја користите.
Мешавината од зеленчук може да се употребува скоро во сите јадења. После првата употреба индивидуално по Ваш вкус ја дозирате количината.
За супа – основен рецепт :
Oтприлика на 1 литар вода се става 1 голема супена кашика мешавина од зеленчук полна малку повеќе од рамна или по вкус. Мешавина од зеленчук се става уште на почеток во ладна вода, од кога ќе почне да врие се вари уште 5 минути, по желба може да се додаде фиде, брокула, карфиол, пилешко, телешко месо и друго. Може да се користи и како бистра супа. Не е пожелно да се додава зејтин затоа што самата мешавина од зеленчук пушта малку природни маснотии и пожелно е претходно да се проба, и доколку има потреба од сол да се додаде.
Супата е вкусна и без фиде, само со мешавина од зеленчук ставена во ладна вода и да проврие 5-6 минути. После тоа се чува во фрижидер (до 48 часа) и пред јадење може, но не мора да се стопли, а може и дирекно да се пие како здрав напиток.
Од мешавина од зеленчук може да се спреми бујон од зеленчук за сите готвени јадења.
Рижото– основен рецепт:
Најпрво се подготвува бујон од мешавина од зеленчук. Бујонот се подготвува на тој начин што на 1 литар вода се става 1 кашика мешавина од зеленчук и се вари 5 минути откога ке почне да врие , не се додава сол.
Бујонот треба да биде два и пол пати повеќе од оризот што покасно ќе се употреби за правење на рижото – пример на 1 чаша ориз се ставаат 2.5 чаши врел бујон од зеленчук.
На страна се потпржува оризот со многу малку зејтин да смени малку боја (да пожолти) потоа се додава една кутљача од врелиот бујон и се меша малку. Кога оризот ќе го упие бујонот се додава уште една кутљача од бујонот. Кога и тој ќе го упие наеднаш се додава остатокот од бујонот се вари без капак и многу малку се меша. Целата оваа процедура (без варењето на бујонот) треба да трае точно 10 минути.
Кога оризот ќе ја упие целата течност се трга од огин и се покрива со капак да стои 20 до 30 минути.
Бујонот исто така може да се користи и при подготовка на печен ориз во рерна.
Рестован или пекарски компир:
Компирот се сече на кругови отприлика дебелина од 1 сантиметар или во друга форма по желба. На страна се прави бујон како за супа и со истиот се прелеваат компирите, по желба може да се додаде и малку зејтин. Бујонот треба да биде отприлика до највисоката точка на компирите. Одкога ке се стави бујонот по желба може да се додаде дирекно на компирите малку од мешавината од зеленчук. Се пече скоро додека да изврие течноста.
Сарма – основен рецепт:
Мешавината од зеленчук е многу убава да се користи во сите видови на сарма. Посна сарма со праз или кромид на 800гр. ориз, во оризот се ставаат 2 полни кашики мешавина од зеленчук, црн бибер, црвен пипер и малку зејтин. Кога ке се свитка сармата во водата во која што се вари се додава 1 кашика од мешавина од зеленчук и црвен пипер. Откога ќе се свари се потпекува во шпорет. Исто така можат да се прават и сите други видови на сарми со месо како и посни.
Тестенини се подготвуваат на следен начин:
Тестенините се варат но да не се преварени (поживи – алданте). Убаво се мијат со ладна вода, се оставаат да отстојат да се оладат и убаво да се исцедат и исушат. Потоа во тавче се става малку зејтин, се ставаат макароните и мешавина од зеленчук по вкус и се потпржуваат околу 1 минута. Отприлика на 200 грама несварени тестенини се става 1/2 мала кашика мешавина од зеленчук или по вкус (првиот пат ќе пробате после ќе го користите по Ваш вкус).
Се користи и за маринирање на месо и риба, пред пржење на истите да се избрише зеленчукот за да не дојде до загорување на зеленчукот при пржење. Ова важи само за пржење.
Мешавината од зеленчук се чува на ладно место или во шпајз, а откога ќе се отвори теглата треба да се чува во обичен фрижидер.
ДОМАШЕН КЕЧАП
РАЧНО ИЗРАБОТЕН ОД ПРВОКЛАСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Состав: домати , црвени пиперки и црвен кромид
Домашниот кечап е изработен од најквалитетни и најзрели домати, црвени пиперки и црвен кромид. Поради специфичниот начин на изработка не само што се зачувуваат туку и се зголемуваат богатиот вкус, боја, растителни влакна и витамини.
Овој кечап нема никаква сличност со кечапот достапен на пазарот.
Готовиот производ се пакува во најздрава амбалажа , односно стаклена амбалажа. Не содржи никакви конзерванси, адитиви , засилувачи на вкус, бои , Е броеви и е апсолутно природен.
Производот е рачно изработен со цел да се постигне највисок квалитет и најдобар вкус.
Домашниот кечап е производ кој изобилува со многу витамини и влакна, а тие се многу корисни за здравјето на човекот.
Овој производ претставува концентриран извор на ликопен , различни витамини , минерали и поради тоа може да се користи секојдневно без ограничување. Домашниот кечап има малку калории , а не содржи адитиви , конзерванси , вештачки бои , згуснувачи , вода и др.
Овој производ има многу здравствени придобивки и поради тоа е пожелно да се користи од најрана возраст.
Домашниот кечап има широка примена во исхраната и тоа:
Како макало , за подготвување на пици , сите видови на тестенини , додаток скоро во сите манџи ( боранија, грашок, сарма , лека , грав , ориз , во супии др) , подготовка на сосови.
Овој произод може да се конзумира без никаква дополнителна термичка доработка. По желба може да се додадат лута пиперка , лук , оригано и др.
Домашниот кечап во манџи дава многу убав вкус во комбинација со нашата мешавина од зеленчук.