Петковски за РСЕ: Нема одговорност за повредените или загинатите работници

Доколку работниците работат во екстреми работни услови нема да бидат продуктивни и ќе имаат поголема шанса да не работат квалитетно и да отсуствуваат од работа. На тој начин ќе се пробијат роковите и ќе се изгубат пари, вели Милан Петковски од Здружението за заштита при работа.

Проследете го интервјуто на https://www.slobodnaevropa.mk/pp/31961005/ppt0.html

Извор: Радио Слободна Европа   Македонско здружение за заштита при работа   28.07.2022

Scroll to Top