Здравствените работници излегоа на протест за повисоки плати

Двата најголеми синдикати во здравството, самостониот и синдикатот на Клинички утрово излегоа на протест пред Министерството за здравство.

Основните барање на здравствените работници е да добијат повисоки плати но и подобрување на условите за работа за да се запре одливот на кадар.

Упатија повик до сите политички партии во програмите здравството да им биде приоритет и веднаш по изборот на новата влада да се потпише анексот на колективниот договор со кој бараат 15% покачување.

 

*ПРЕЗЕМЕНО од СИТЕЛ

Scroll to Top