ВРЕМЕПЛОВ

ТВ 24 Бесими: Покачување на платите во здравството, високото, средното и основното образование, детската грижа, правосудството и полицијата

  Со ребалансот на Буџетот, за кој деновиве се расправа на собраниската Комисија за финансирање и буџет, се предвидуваат покачувања на платите во здравството, високото образование, основното и средното образование и детската грижа, правосудството и Министерството за внатрешни работи. Исто така, се предвидуваат средства за субвенционирање на придонесите за покачување на платите во приватниот сектор, […]

ТВ 24 Бесими: Покачување на платите во здравството, високото, средното и основното образование, детската грижа, правосудството и полицијата Read More »

Слободна ТВ: Д-р Беговиќ: Се докажува дека Јавното здравство е двигателот во секоја држава и во однос на социјалниот мир и во однос на економијата

  Медицинскиот персонал во принцип секогаш треба да се бори. Ние како Синдикат се бориме за правата на нашите вработени и членови. Идеално не постои, секогаш постои една борба помеѓу нас и оние што се одговорни за тоа да ни го овозможат. Во моментов има една актуелна состојба каде што секој петти, шести заразен од

Слободна ТВ: Д-р Беговиќ: Се докажува дека Јавното здравство е двигателот во секоја држава и во однос на социјалниот мир и во однос на економијата Read More »

Scroll to Top