Барања на ССКЦ

ССКЦ бара линеарно покачување на основната нето плата за сите вработени во јавното здравство

Синдикатот на Клинички центар прифати линеарно покачување на основната нето плата од 2806 денари за сите вработени во јавното здравство на барање на Министерот за здравство и заменик Министерот за здравство поради  тешката економска состојба, и се откажа од скалестото покачување на основната плата од 18,4% кое треба се направи во рок од 6 месеци […]

ССКЦ бара линеарно покачување на основната нето плата за сите вработени во јавното здравство Read More »

Барање за покачување на платите на медицинските сестри и техничари со средно стручно образование за 5%

До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија Од група медицински сестри и на нив сродни занимања со средно стручно образование Предмет: Барање за покачување на коефициентот на сложеност за 5% Почитувани, Со оглед на планираното покачување на минималната плата на 18000 денари сметаме

Барање за покачување на платите на медицинските сестри и техничари со средно стручно образование за 5% Read More »

Барање за воведување на звање доктор на медицина со специјализација од шест години во ПКД

До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија, од група доктори на медицина со завршена специјализација во траење од шест години Предмет: Барање за воведување на звање – доктор на медицина и доктор на стоматологија со завршена специјализација во траење од шест години во поединечниот колективен договор

Барање за воведување на звање доктор на медицина со специјализација од шест години во ПКД Read More »

Синдикатот на Клинички бара двојно поголеми плати, 36 дена одмор, бесплатен паркинг

Синдикатот на Клинички центар завзема став отсега и во иднина предизборно да ги информира јавноста и партиите кои претендираат да ја водат државата во наредните 4 години за барањата на своите членови, истите оние кои се најизложени во битката со тековната пандемија. Со должна почит и желба за добро здравје, длабоко им се извинуваме на

Синдикатот на Клинички бара двојно поголеми плати, 36 дена одмор, бесплатен паркинг Read More »

Scroll to Top