PSI

Кампањата „Стоп за ракот на работа“ го поздравува напредокот постигнат во заштитата на работниците од рак и репродуктивни проблеми на работа

Кампањата „Стоп за ракот на работа“ денеска го поздравува привремениот политички договор на Европскиот парламент и Европскиот совет за вклучување за првпат поголема заштита и повикување на репротоксичните супстанции и опасните медицински производи (hazardous medicinal products – HMPs) во четвртата ревизија на Директивата за канцерогени и мутагени. (Carcinogens and Mutagens Directive – CMD). Договорот има […]

Кампањата „Стоп за ракот на работа“ го поздравува напредокот постигнат во заштитата на работниците од рак и репродуктивни проблеми на работа Read More »

Бараме климатска правда, човекови права и квалитетни јавни услуги СЕГА!

Годинава, кога го одбележуваме Меѓународниот ден на мигрантите, сме усмерени на итната и се подлабока криза која го раселува населението, ги искоренува заедниците и ги принудува луѓето да мигрираат: климатската криза. Во овие две години кога светот се бори со пандемијата на Ковид-19, климатските катастрофи продолжија да го земаат својот данок во човечки животи. Само

Бараме климатска правда, човекови права и квалитетни јавни услуги СЕГА! Read More »

Scroll to Top