МЗЗПР

Петковски за РСЕ: Нема одговорност за повредените или загинатите работници

Доколку работниците работат во екстреми работни услови нема да бидат продуктивни и ќе имаат поголема шанса да не работат квалитетно и да отсуствуваат од работа. На тој начин ќе се пробијат роковите и ќе се изгубат пари, вели Милан Петковски од Здружението за заштита при работа. Проследете го интервјуто на https://www.slobodnaevropa.mk/pp/31961005/ppt0.html Извор: Радио Слободна Европа   Македонско […]

Петковски за РСЕ: Нема одговорност за повредените или загинатите работници Read More »

МЗЗПР: Формиран ЕПИ КОВИД-19 Центар за БЗР

Македонско здружение за заштита при работа (МЗЗПР) и ЈЗУ Институт за јавно здравје (ИЈЗ) на Република Северна Македонија го формираа Центарот за знаење „ЕПИ КОВИД-19 Центар за безбедност и здравје при работа“. Актуелната епидемиолошка состојба со КОВИД-19 и дадените дозволи за отворање на деловни субјекти од различни области, потенцијално генерира огромен број на прашања од

МЗЗПР: Формиран ЕПИ КОВИД-19 Центар за БЗР Read More »

Scroll to Top